Ordförande har ordet

2022-10-21

Hösten har anlänt och boulen har flyttats inomhus. Storstädningen fungerade mycket bra då många ställde upp och hjälpte till. Ju fler man är och hjälps åt så fungerar allt mycket bättre.

Inomhusträningen är enl. schema som är uppsatt på anslagstavlan. Vem som helst kan träna oavsett vem som står för en viss dags träning. Alltså alla är välkomna att träna under de tider som är angivna. Att åka och träna själv eller ett par är inte tillåtet utöver angivna tider. Att hyra hallen, då måste det vara minst 6 betalande spelare (alltså 300:-)

Sparbanksserien har startat vecka 42.  Vår medlem Tuvali Berg har varit i Ulricehamn med Björn och spelat Åsundaslaget en regional tävling där dom vann. En stor eloge till båda två.

Styrelsen har beslutat att tilläggsisolera vindbjälklag på vinden i boullehallen till en kostnad 83.680;.. Föreningen sökte bidrag från Tidaholms kommun där vi fick ett positivt besked om bidrag på 20% av kostnaden. Enl. kommun så skulle vi inte fått något alls då vi inte har någon ungdomsverksamhet, då vi har haft sommarskolan och skolprojektet som dom värderar högt så beviljade dom oss detta bidrag. Vi är oerhört tacksamma. Innan isoleringen börjar om ca 3-4 veckor måste det "städas upp" på vinden.

Styrelsen har beslutat att starta ett lotteri som kostar 100:-/mån  där dragning sker 1:a vardagen i månaden på någons träningstid/tävlingsdag. 50% skall delas ut till 3 vinnare.

Detta för denna gång 👍 🙂👍

Thor-Allan

2022-10-01

Nu var det ett tag sedan jag skrev på denna sida. Sommaren har varit ganska aktiv. Vad det gäller tävlingar så har vi haft månadsfajterna Juni, Juli, Augusti, September och så blir det oktober 18/10. Vi kommer att försöka ha ytterligare November 15/11 och December då blir det nog 13/12 Lucia med barn hoppas vi. Vad det gäller Tuvali Berg (medlem i TBF) som ställde upp i SM Jönköping i yngre juniorer så kom hon på en hedrande 2:a plats. Vilket gjorde att hon blev uttagen att spela för vårt distrikt WDBF i Prins Bertils Boulecup i Malmö. Det blev dock ingen framstående placering men en erfarenhet rikare som hon kommer att ha glädje av i framtiden. Seriespelet i Veteran blev TBF 5:a och blir kvar i div. 6. TBF har även ställt upp i Sommar-Serien i Falköping med 2 lag. Tidaholm 1 gick till final där man blev 6:a Valstad Boule vann finalen.  Nu i närtid blir det med all säkerhet att Tidaholms Sparbanksserie startar vecka 42.Vad det gäller isolering på vinden i Boulehallenså väntar vi på besked om föreningen får bidrag från kommunen.Tore hart sett till att bägge förrådsdörrarna utomhus har fått en uppfräschning. Tore och Lars-Erik har isolerat en del värmerör på vinden. En flaggstång som är skänkt av Evy o Karl-Evert är uppsatt. Lena och Kjell har skänkt 25 lysrör samt en matta som man drar banorna med samt är sponsorer till TBF. 

Sommarskolan där boulen var engagerad i fungerade br där vi fick bidrag från kommun.

Skolboulen som var tänkt som ett 3-års projekt blev inte vad det var tänkt till. Det var endast  Boulen/TBF som kunde ställa upp med instruktörer på dagtid. Därför blev det samma som förra året med 22-28 elever per lektion. I år var det 11 personer som ställt upp som instruktör. Dett får utvärderas av skolan och dom får se om det blir år 3. Den ansvariga idrottsläraren och jag har bestämt att 6 oktober kl 15.30 tar vi i TBF emot ungdomar som verkade mest intresserad av vår aktivitet. Det kon nog komma ca 8 - 12 barn (hoppas jag).  Blir det det så kommer jag att se till så det blir tävlingar omedelbart för barn/umgdomar i Tidaholm och visa dom att boule är en mycket intressant sport att utöva. Tyvärr får inte föreningen några bidrag för detta stora engageman, tyvärr. RF/SISU säger att det inte utgår bidrag när det sker på dagtid/skoltid.

Medlemsmötet hölls 29/9 med 27 medlemmar som visade intresse. Det som togs upp var Sparbanks serien, sommarboulen, skolboulen, månadsfajterna, utförda arbeten i boulehallen, sponsringar, storstädning 10/10 kl 10.00 m.m.  Elsebet och Norberto skänkte en bok om Boule som skall finnas tillgänglig för medlemmar att låna.

Det var allt för denna gång, vi ses och hörs 😀👍

Thor-Allan

ordf.

 

Skol Boule 2022 Thor-Allan

Ordförande har ordet.

2022-06-19

- Nu har vi haft ytterligare ett KM. 14 spelare visade intresse för Singelspelet. Nästa tävling är Julifajten 5 juli. In och anmäl Er, kul med många Tidaholmslag med. Nästa KM Dubbel beräknas bli 2 augusti (kanske kommer att flyttas något). 

- Boverket krävde att TBF gör en Energideklaration av Fastigheten/Boulehallen. Den utfördes 17 juni. Det som experten påvisade att det det bör tilläggsisoleras på vinden. 30 cm lösull rekommenderades. Hela hallen har en yta på 467 kvm. Detta kommer att tas upp och ev. åtgärdas. I dagsläget vet vi ingen kostnad för detta. 

- Sommarskolan för årskurs 2 - 6 kommer att vara v 26. 

Måndag 27/6 och Tisdag 28/6 kl. 8.30 - 12.00 bägge dagarna.

Måndag Thor-Allan, Hillevi o Kjell

Tisdag Thor-Allan, Tore och en till.                               

- Utomhusbanorna behöver en ogräsrensning m.m.

-Städningen blir Onsdag 29/6 kl 9.00 

- En liten påminnelse Ni / Vi som har betalt för 1:a halvåret in och betala för det 2:a halvåret.

- Nästa styrelsemöte blir 2 augusti.

- Vi som inte ses i boulehallen skall ha en riktig skön och go sommar så ses vi snart igen på boulebanorna.  👍😀👍

Thor-Allan

Ordf.


 

2022-05-14

 Min tanke med denna sida är att komma med lite information och det som händer i föreningen i närtid. Mina tankar om vår fina förening TBF.

För det första så har jag ett ordspråk att delge oss alla.

"Du skall uppträda mot andra som Du vill att andra skall uppträda mot Dig".

Närmast i tiden har vi ett KM 80+. 18/5. Anmäl Er omgående.

Junifajten 15/6, V 65. Anmäl Er.

Styrelsemöte Tisdag 7/6. Har Ni frågor/ideer, förslag hör av Er till mig.

Seriespelet börjar 5/6 i Borås. Det är för licensierade spelare. I dagsläget har vi 11 licensierade medlemmar i föreningen. 3 har hoppat av i veckan och gått till en nystartad  förening.

Förutsätter att när det är träningar/tävlingar i Boulehallen eller utomhus att man gynnar vår egen fina förening som har billig fika i CaféBoulé.

Vi ses o hörs

Thor-Allan

Ordf.